Traficient - automotive en industrie

 • Vergroot lettergrootte
 • Standaard lettergrootte
 • Verklein lettergrootte

Cementsluier Verwijderaar

Vuile gevel met hardnekkige aanslag?

Wilt u uw muur nu eens echt goed schoonmaken? Maar u wilt uw gevel niet met zoutzuur reinigen?

Veel nieuwbouwhuizen hebben er last van: witte uitslag op de muur die niet weg te krijgen is. Rolith heeft professionele gevelreinigingsproducten om zelf uw muur mee te reinigen.

Om de gevel te reinigen heeft Rolith Cementsluierverwijderaar RB1 en Gevelreiniger Gel in het assortiment.

 


 

Cementsluierverwijderaar RB1

Cementsluierverwijderaar RB1® is effectief, veilig voor u en het milieu voor het verwijderen van vervuilingen op uw gevel veroorzaakt door bijvoorbeeld cementsluier, kalkaanslag en zoutuitbloedingen.

Cementsluierverwijderaar RB1® is uitgebreid getest op alle mogelijk soorten baksteen, uit deze tests is gebleven dat RB1 geschikt is voor reiniging van vele soorten baksteen zoals:

 • Gele vormbaksteen van kalkrijke rivierklei
 • Rode strengpers
 • Mangaansteen
 • Gekliste kalkzandsteen
 • Stenen waarin Westwalder of Brunssumse klei is verwerkt
 • Geengobeerde steensoorten

Cementsluierverwijderaar RB1® is een gevelreiniger op natuurlijke basis. Het maakt gebruik van C+ zuur, waardoor het gevaarlijkere middelen zoals zoutzuur en andere sterke zuren kan vervangen om cementsluier, kalkaanslag en zoutuitbloeiingen en andere vervuilingen op uw gevel te verwijderen.

Cementsluierverwijderaar kopen kan op www.rolithshop.nl

 


 

Cementsluier verwijderen met zuur

Cementsluierverwijderaar RB1® is op basis van C+zuur, dit is een gemodificeerd organisch zuur welke bij reiniging effectiver is dan citroenzuur of andere bekende organische zuren zoals azijn- of mierenzuur.

Het gemodificeerde zuur is bijna net zo krachtig als zoutzuur en fosforzuur. Ten opzichte van de gebruikelijke zure reinigers, zelfs puur citroenzuur, hebben producten op basis van C+ een aantal zeer positieve en milieubewuste eigenschappen terwijl de negatieve eigenschappen van bijvoorbeeld gevaarlijk zoutzuur totaal niet aan de orde is!

 

Eigenschappen Cementsluierverwijderaar RB1®:

 • Niet corrosief, schadelijk of irriterend voor de huid.
 • Ondanks een snelle en krachtige werking geen optreden van corrosie op metalen zoals aluminium, roestvast staal, koper, chroom etc. van goede kwaliteit. Uiteraard is het altijd raadzaam om eerst een proef te zetten op het te behandelen oppervlak om te beoordelen of er daadwerkelijk geen verkleuring optreedt. De oppervlakken kunnen bijvoorbeeld een oppervlakte behandeling ondergaan hebben welke mogelijk wel kan worden aangetast.
 • Geen damp- of stankvorming.
 • Volledig biologisch afbreekbaar volgens EG-richtlijnen.
 • Mobiliseert geen zware metalen zoals citroenzuur en vormt geen moeilijk oplosbaar calciumcarbonaat.
 • Geen gevaargoed voor transport-, opslag- en etikettering regelgeving.

 

Cementsluierverwijderaar RB1 wordt aanbevolen door alle vooraanstaande baksteenproducenten

 

LET OP: Zoals alle zuren producten is Cementsluierverwijderaar RB1 niet geschikt voor het reinigen van kalkhoudende materialen zoals marmer en travertijn. Lees meer op www.ROLITHSHOP.nl wanneer Gevelreiniger RB1 wel of niet geschikt is om Cementsluier te verwijderen.

 


 

Hoe Cementsluier verwijderen?

RB1® is een gevelreinigingsmiddel op natuurlijke basis. Het is bekend van produkten op natuurlijke basis, dat deze vaak wat langer de tijd nodig hebben om hun werk te doen. Zo ook met Cementsluierverwijderaar RB1. Om het beste resultaat te krijgen, adviseren wij als volgt te werk te gaan met Cementsluierverwijderaar RB1:

 

1) Bepaal eerst welke verdunning van RB1® in uw geval het beste reinigingsresultaat geeft. Probeer het uit op een aantal proefstukjes met verschillende verdunningen. Verdun maximaal tot 1:10. Het verbruik van verdunde RB1® Cementsluierverwijderaar ligt in de regel tussen de 0,5 en 1 liter per m2 verdund product. Dit is afhankelijk van hoe poreus de te reinigen steensoort is.

 

2) Spuit de te behandelen muur eerst nat met schoon water. Het eerst natmaken van de muur heeft 2 voordelen: Het voorkomt onnodig veel productgebruik EN door de gevel eerst nat te maken kan de gevelreiniger niet in de steen indringen, maar wel daar waar het werkzaam moet zijn: op het oppervlakte van de muur.

 

3) Breng het gevelreinigingsmiddel aan door middel van sprayen met een lagedruk spuit, of met een borstel (liefst kortharige, deze is wat stugger).

 

4) Afhankelijk van de mate van vervuiling het product 10 tot 60 minuten laten inwerken, maar niet in laten drogen.

 

5) Eventueel borstelen bij hardnekkige zoutuitbloeiing of zware vervuiling.

 

6) Spoel de gevel na behandeling grondig af met schoon leidingwater.

 

RB1® Cementsluierverwijderaar mag in de meeste gevallen ook op gegalvaniseerde, aluminium en kunststof oppervlakken van goede kwaliteit gebruikt worden.

 

Zet altijd een proef met een nog niet bekend reinigingsmiddel om te beoordelen of er geen verkleuring optreedt. Ook bij pigmenthoudende betonsteen wordt dit aangeraden, daar deze steen soms licht kan verkleuren.

 

Om verdere zoutuitbloeiing en uitloging te voorkomen kan het gereinigde object worden gehydrofobeerd met Impregneermiddel Regendicht WaterBasis of Impregneermiddel Regendicht SolventBasis.

 

LEES MEER OP ONZE SPECIALE WEBSITE: ROLITHSHOP.NL

.