Traficient - automotive en industrie

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

SCHUURSCHIJVEN

Op zoek naar het beste schuurpapier dat momenteel te verkrijgen is?

Kies dan voor het schuurpapier dat te vinden is op www.autoschadeshop.nl

  • Het schuurpapier schuurt 2 keer sneller!
  • Kan gemiddeld 3 keer langer gebruikt worden dan andere schuurpapiersoorten!

 

Wat maakt het schuurpapier dan zo uniek en zo uiterst effectief?

Het schuurpapier is opgebouwd uit een aantal uitzonderlijke materialen. Het is niet elk onderdeel op zich, maar juist de combinatie van al deze verschillende materialen in één schuurpapier dat het zo bijzonder maakt.

  • Kunststof PVC basislaag onder de schuurkorrels
  • Waterbestendig schuurpapier
  • Zeer sterk, het schuurpapier scheurt niet
  • Perfect vlak schuurpapier
  • Speciaal produktieproces om dit schuurpapier te vervaardigen.


Bekijk op de Autoschadeshop de diverse soorten schuurpapier die u bij uw werkzaamheden van nut kunnen zijn!

 

Kunststof drager van Sunmight Schuurpapier type Green)

Een kunststof drager voor automotive toepassingen is redelijk uniek!

De drager bestaat niet uit papier maar uit een pvc-film: een heel sterk materiaal dat onder andere wordt gebruikt in gelaagde ruiten en diefstalbestendige ruiten.

Deze drager is niet alleen uitzonderlijk sterk, waardoor het schuurpapier zelfs niet scheurt wanneer het schuurpapier een uitsteeksel zoals een bumpersteun of binnenspatbord raakt, bovendien is schuurpapier met een PVS drager ook waterbestendig, waardoor het zowel droog als nat kan worden gebruikt.

Een pvc-drager is bovendien altijd perfect vlak, wat een gelijkmatige schuurkracht ten goede komt. Een papieren drager is daarentegen meer gegolfd.

 

De schuurkorrels van Schuurpapier Green

De P-waarden van schuurpapier zeggen niets over de kwaliteit van de gebruikte schuurkorrel, ze geven enkel de grootte/diepte van de schuurkras weer.

Sunmight schuurpapier heeft 2 kwaliteiten korrels:
• Grovere korrels (P36 tot P80): zirkonium korrels. Dit is zowat het hardste materiaal dat er te vinden is!
• Fijnere korrels (P100 tot P2000): aluminiumoxide korrels. Dit behoort tot het betere materiaal op de markt en is uniek door zijn scherpte!

De scherpte van Sunmight schuurpapier is uniek. Juist door deze scherpte schuurt Sunmight zo snel, tot drie keer sneller dan de meeste concurrenten. Tijdens het produktieproces van het schuurpapier worden de korrels na magnetisatie in de lijmlaag aangebracht, de korrels krijgen op deze manier een magnetische lading mee, waardoor hun scherpe punt steeds perfect loodrecht op het schuuroppervlak is gericht.

In de Autoschadeshop vindt u dit kwaliteits schuurpapier in de webshop!


De Verlijming van Schuurkorrels op het Schuurpapier

De verlijming van de schuurkorrels gebeurt met behulp van twee lijmen, zodat de basis van de schuurkorrels bijna ingekapseld wordt en de schuurkorrel bijna onmogelijk kan afschilferen.


Anti-kleefcoating Sunmight Schuurpapier Green

Tenslotte wordt het schuurpapier afgewerkt met een anti-kleefcoating die ervoor zorgt dat het papier niet kan ‘vollopen’, een probleem dat veel andere schuurpapiersoorten wel hebben.

Door de nieuwe generatie lakken (OEM, maar ook de bij herstellingen gebruikte High Solid primers, fillers en blanke lakken) klit het schuurstof samen tot kleine bolletjes die heel snel vastkleven in het schuurpapier. Dit verschijnsel noemt men vollopen van het schuurpapier en heeft tot gevolg dat het schuurpapier snel onbruikbaar wordt, zelfs lang voor de schuurkorrel is afgesleten.

Bij Sunmight is dit echter onmogelijk dankzij de anti-kleefcoating, deze coating stoot als het ware het schuurstof af. Tijdens vergelijkende tests blijkt dat bij het Sunmight schuurpapier het overtollige schuurstof dat niet door de stofzuiger wordt weggezogen, achterblijft op het schuuroppervlak en niet in het schuurpapier.

In de Autoschadeshop vindt u diverse soorten schuurpapier!